Посланикът на САЩ получи марки, посветени на негов предшественик!

Посланикът на САЩ в България Кенет Мертен прие специална серия български пощенски марки, създадени в чест на заслугите на предшественика му в периода 1999 – 2002 г. посланик Ричард Майлс и съпругата му Шарън. По време на мандата му в България семейство Майлс създава Центъра за психологически изследвания. Организацията с директор д-р Диана Инджова работи в защита на хората с увреждания повече от 20 г., а сред успешните инициативи на центъра наред със системното подпомагане на десетки хиляди хора със специфични потребности, голяма част от които – деца, е и осигуряването на достъпност за тях в знакови обекти в цялата страна, сред които са катедралният храм “Св. Александър Невски” и Варненската катедрала.

Церемонията се състоя в петък в централата на Центъра за психологически изследвания, а семейство Майлс присъстваха на нея чрез видео връзка. Сред гостите бяха президентът на Република България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев, зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова и лидерът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов.

Посланик Мертен подчерта, че Центърът за психологически изследвания е организация, която осигурява всекидневна подкрепа за хората с увреждания. Той благодари за наследството, оставено от посланик Ричард Майлс и неговата съпруга по време на мисията им в България, и прие символично изработените изделия.

“Дълбоко сме благодарни за тази чест да имаме български пощенски марки, още повече че и двамата сме филателисти”, заяви Ричард Майлс.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17240347

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/624283-balgarski-poshtenski-marki-byaha-vracheni-na-ofitsialna-tseremoniya-v-tsentara-z

 

0 Comments